Nieuwe filmserie “Run Wild”

ultratrailrunner running wild

Jaybird duikt de hardloopcultuur in met nieuwe filmserie “Run Wild”
een docuserie over de atleten Rory Bosio en Knox Robinson die al rennend de wereld verkennen.

Run Wild is een nieuwe korte filmserie waarin de cultuur van hardlopen en muziek vanuit een mondiaal perspectief wordt verkend. Jaybird en zijn atleten gaan de hele wereld over – van Japan tot Londen tot New York City – om de soundtrack van iedere locatie vast te leggen en de veelzijdige, onbekende, ondergrondse aspecten van de hardloopcultuur door straten en over bergpaadjes te laten zien. De verhalen worden verteld in een reeks video’s, die het hele jaar door worden gefilmd en uitgebracht.

De serie volgt twee immens goede, gelauwerde lopers: Rory Bosio, tweevoudig winnaar van de Ultra-Trail du Mont-Blanc, en Knox Robinson, een in New York City gevestigde loper, schrijver en coach. Bosio is een elite, ultra-loopster wiens gevoel van avontuur haar ertoe bracht om als eerste vrouw in 2017 zonder support over het eiland Corsica te rennen. Robinson is de mede-oprichter en aanvoerder van de Black Roses NYC loopgroep en een gepassioneerd hofleverancier van de loopcultuur.

“De wereld ontdekken met lopen is mijn manier van leven en mijn grootste passie”, zei Bosio. “Het ontdekken van plekken, culturen en mensen is een van de grootste cadeaus die lopen me heeft gegeven. Ik ben superenthousiast om met Knox en de Jaybird crew het verhaal van de wereldwijde loopcultuur te gaan vertellen. De verschillen en overeenkomsten zijn zo inspirerend!”

De eerste aflevering van Run Wild is uitgebracht en laat zien hoe Bosio en Robinson een week lang intensieve training volgden en zo leerden om hun mentale veerkracht te vergroten voor de onbekende reis die ze te wachten staat. Dr. Andy Walshe, een wereldwijd erkende leider en expert op het gebied van menselijke prestaties op het hoogste niveau, ontwierp trainingssessies om de mentale en fysieke uitersten te verkennen tijdens het werken met de twee atleten op het Jaybird Headquarters en Peak Performance Lab in Park City, Utah. Van een onverwachte duik in een ijsbad tijdens een outdoor run in de besneeuwde bergen van Utah tot aan een geblinddoekte ontmoeting met een grizzlybeer in het midden van de bossen; de atleten werden geconfronteerd met rigoureuze psychologische en fysieke oefeningen om hen over hun grenzen heen te duwen en het punt te bereiken waar ze op het hoogste niveau kunnen presteren.

Afleveringen van straat-, stad- en trailruns worden tussen nu en het einde van het jaar uitgebracht en kunnen worden bekeken op jaybirdsport.com. Beginnend in Park City met als hoogtepunt de New York City Marathon, komen Bosio en Robinson gedurende de lente, zomer en herfst in contact met collega-lopers over de hele wereld – van de weg op gaan met loopgroepen in Londen en Tokio tot aan het verkennen van de iconische paden rond Mont-Blanc in Chamonix, Frankrijk. Aan het einde van hun reisavontuur wordt een lange film geproduceerd door Jaybird om alle verhalen en ervaringen van Rory en Knox samen te laten komen.

Over Jaybird
Jaybird is opgericht in 2006 en is een pionier op het gebied van Bluetooth® sport-headphones voor hardlopers, outdoor atleten en sporters die fitnessen – ontworpen door atleten, gemaakt voor avonturiers. Door nauw samen te werken met zijn team professionele atleten heeft Jaybird naam gemaakt als het merk headphones voor mensen met een actieve levensstijl hun passie een extra boost willen geven met draadloze muziek. Met ultrakleine draadloze oordopjes die lekker in je oren zitten, ‘sweat- en waterproof’ zijn en die je aan jouw geluidswensen kunt aanpassen blijft Jaybird ontwikkelen en te omschrijven wat het betekent om mensen te motiveren naar buiten te gaan en zichzelf te pushen met muziek. Voor meer informatie, neem een kijkje op de website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s