Trail Run Movie Night!

Feestje! Het weekend van 15 & 16 juni nodigen we opnieuw enkele ultratrailers uit in het groene hartje van de Ardennen voor een onevenaarbaar TrailRunWeekend, waarvan je hier het verslag kan lezen van de vorige editie.
Maar we zetten het weekend zelf al op vrijdagavond in Zwijndrecht in, want op 14 juni kunnen we met z’n allen gaan kijken naar enkele mooie trailrunning films – de Trails In Motion Filmtour houdt dan namelijk halt bij Runners’Lab in Zwijndrecht.

Welke films worden er die avond geprojecteerd?

A few steps further
Kevin Davis loopt verschillende 100-mijlraces. Hij gebruikt die fitheid om zijn andere passie te ondersteunen – backcountry hunting. De film gaat in op de crossover tussen duursport en jacht, en op de behoefte aan openbare velden en plaatsen in de natuur om beide te combineren.
HardRock
How to run 100 miles
Jayson heeft heel wat moeilijkheden gekend in zijn jeugd: armoede, dakloosheid, dyslexie, pesten. Maar hij leerde om te vechten, letterlijk en figuurlijk, en vocht zich een weg naar een succesvolle carrière. In 2017 stond hij aan de start van zijn eerste 100-mijlrace en hoopte dat zijn levenslange veerkracht hem naar de eindstreep zou dragen.
HowTo
Running on empty
Gemiddeld duurt het twee weken om het genadeloze GR20-pad in Corsica te bewandelen. Ultrarunner Rory Bosio is alles behalve gemiddeld. In deze kortfilm zie je hoe het 118 mijl lange pad er in 50 uur uitziet.
Rory2
La Barkley – sans pitié
De Barkley Marathons is, voor velen, de zwaarste race ter wereld. Midden in het bos, zonder concreet pad, vijf lussen van ongeveer vijfendertig kilometer die in minder dan zestig uur moeten worden afgelegd. Deze kortfilm werd ontwikkeld a.h.v. de prachtige zwart-wit foto’s die Alexis Berg nam tijdens de zeer zware editie in 2017.
Barkley Marathons
On the corner
De Japanse 100 mijl loper Kenichi Yamamoto is een nationale topatleet en heeft daarnaast een tweede leven als leraar op een middelbare school. Hij inspireert zijn leerlingen om zich te ontplooien en meer te ontdekken. Deze film verhaalt Kenichi’s lange reis van herstel, zelfontdekking en de lessen die hij heeft geleerd van zijn volharding.
OnTheCorner
ps: het wordt een leuke filmavond, want onze vrienden van Runners’Lab zullen hapjes en drankjes voorzien!
Inschrijven
Ik heb me laten vertellen dat de avond helemaal gratis is. Het enige wat je hoeft te doen, is je online aanmelden. Wacht niet te lang, want de plaatsen zijn beperkt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s