Training4TOR

Morgen is het zover! Dan vertrekken mijn maatje Sebastiaan Vandermolen (je kent hem nog van ViaPanAm) en ik eindelijk richting Courmayeur… Waarom? Om aan de startlijn te staan van de Tor des Géants.

Dit jaar is het de 10de editie, die dan ook tot TorX is omgedoopt. Wat is Tor des Géants? Een extreme bergloopwedstrijd, of dus ultra trail in de Italiaanse Alpen. Start en finish liggen in Courmayeur, aan de voet van de Mont Blanc.
De totale afstand bedraagt ongeveer 330 à 340km, en onderweg moeten we ongeveer 30.000m omhoog en terug omlaag lopen, wandelen, kruipen… Ter referentie: Mt. Everest is 8.850m hoog.

Dit is geen etappe-wedstrijd, zoals bijvoorbeeld de Tour de France, dus we liggen ’s avonds niet rustig in een hotelkamer te bekomen, maar moeten continue lopen. Onderweg mag ik wel even rusten (bijvoorbeeld in een berghut). Slaap-, voeding- en tijd-management moet ik zelf bepalen onderweg.
De start is zondag 08 september om 12h en ALS ik het geluk heb van te mogen en kunnen finishen, dan voorzie ik te finishen zaterdagnamiddag rond 17h00 (cut off time is 18h00).

Het credo is duidelijk: langzaam, maar zeker, maar zeker langzaam! En dan gewoon “linkervoetje, rechtervoetje en blijven gaan” 😉

Waar kan je dit allemaal volgen?
http://live.tordesgeants.it/ (een algemeen dashboard, normaal up-to-date vanaf zondag 08/09)
https://cf.regione.vda.it/bollettini_tdg_fra.php (meteo onderweg)
https://www.tordesgeants.it/en (de algemene website)
https://www.youtube.com/watch?v=uRs17OKbOy0 (aftermovie TOR 2018)
https://www.facebook.com/TorDesGeants/ (officiële facebookpagina met live verslaggeving tijdens de wedstrijd vanaf zondag 08/09)

En ja, ik ben een beestje dat teert op aandacht: dus enkele whatsapp- of sms-berichtjes op +32 477 49 40 20 tijdens die week zijn meer dan welgekomen!

Hieronder zie je op een overzichtskaartje hoe we tegenwijzersin rond de Aosta-vallei moet lopen.

Tor RoadMap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s