Zelf zou ik me omschrijven als een Belgian off road foot racer, Lover of mountains, Endurance sports enthusiast,…  Als het maar verantwoord afzien is met een glimlach op mijn gezicht!” – dixit Christoph Vandewiele.

“Ik liep de UltraWarmathon ten voordele van Music4Life, de TDS (Sur les Traces des Ducs de Savoie), de Marathon des Sables, de Eiger Ultra Trail E101, de White Rose 100miles en vele andere kleine of grote wedstrijden. In hoofdzaak ultra-trails, maar soms ook city-marathons zoals die van Amsterdam, Berlijn, Parijs of Barcelona. En één keer per jaar, als de agenda het toelaat, een IronMan-triatlon, zoals die van Vichy in 2016. Telkens met één doel: genieten. Genieten van het parcours, genieten van de omgeving, genieten van de mensen en de weg er naartoe.

Zo train ik ook: nooit met de bedoeling als eerste te finishen, maar telkens met de bedoeling om voldoende reserve te hebben om te kunnen genieten. En blijven genieten, zelfs als ik afzie en diep moet gaan, hoe zwaar het parcours ook is…”

Wil je meer weten over Christoph? Contacteer hem via christoph@ultratrailrunner.be of volg hem op Facebook.